Petrović: Doboj voli Tursku

Dragana Keleč
Petrović: Doboj voli Tursku

Doboj - Gradonačelnik Doboja Obren Petrović ponovo je izazvao lavinu bijesa sugrađana ustvrdivši da su Dobojlije uz Tursku i da vole turski narod.

- Narod Doboja je uz Tursku, jer je od 1. juna prošle godine Turska dala četiri miliona KM samo za potrebe javne kuhinje, čije usluge niko od građana nije odbio, a pomogla je i u obnovi poslije poplava. Želim da zahvalim Zajednici opština turskog svijeta i da im poručim da mi iz BiH želimo dobru saradnju sa njima. Prilikom posjete Turskoj vidio sam da su oni veliki prijatelji naše države. Mi moramo učiniti sve da Turska ostane uz naš narod - kazao je Petrović na Edukacijskom fakultetu u Travniku, gdje je održan prvi sastanak načelnika opština iz RS i FBiH sa predstavnicima Zajednice opština turskog svijeta.

Zanimljivo je da se Petrović odazvao sastanku na Veliki petak, kada je praznik u cijeloj RS. On je rekao da je siguran da veliki broj stanovnika Doboja voli narod Turske.

- Ne treba da se obaziremo na određene pojedince i grupe. Na protestima koji su se održali u našem gradu poslata je jedna ružna slika i žao mi je što se politika miješa u sve - kazao je Petrović.

Protiv odluke Skupštine opštine Doboj o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta nedavno je protestovalo blizu 3.000 građana predvođenih boračkom populacijom. Poslije toga Boračka organizacija je pokrenula i potpisivanje peticije za opoziv Petrovića ako odluka ne bude poništena.

Odbornik SNSD-a u Gradskoj skupštini Sanja Vulić rekla je da Petrović nastavlja da radi po svom i da ignoriše sugrađane.

- Petrović nastavlja da se ponaša bahato i bezobrazno. Ne može jedan čovjek da nameće volju hiljadama ljudi. Sramota je da pojedincima i grupama naziva borce i porodice poginulih boraca - istakla je Vulićeva i dodala da narod Doboja nema ništa protiv Turske i da joj je zahvalan na pomoći, ali da ne želi da njihov grad bude član Zajednice opština turskog svijeta.

Odbornik SP-a Srđan Todorović kaže da građani nikoga ne mrze i da su zahvalni Turskoj na pomoći, ali da Petrović ne može da nameće bilo šta što je protiv volje hiljada građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana