Petrović: Djeca poginulih boraca od 1. januara na novim radnim mjestima

Srna
Petrović: Djeca poginulih boraca od 1. januara na novim radnim mjestima

Trebinje - Šestoro djece poginulih boraca od 1. januara počeće da radi na novim radnim mjestima u javnim ustanovama u Trebinju, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Petrović je objasnio da je resorno ministarstvo poništilo njihove ugovore o radu u Gradskoj upravi u mandatu bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića zbog neregularnosti u konkursnoj proceduri.


"Odlučili smo da poništimo njihove ugovore kako je upravna inspekcija ministarstva naložila, ali smo ih riješili na način da će im biti obezbijeđana druga radna mjesta u javnim ustanovama", rekao je Petrović poslije sastanka sa delegacijom udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".

On je istakao da je moralna obaveza gradske vlasti da ne dozvoli da djeca poginulih boraca ostanu bez posla na koji godinama čekaju.

Petrović je dodao da je Gradska uprava odlučila da na novo radno mjesto zbrine još jedno dijete poginulog borca, koje bi novom sistematizacijom trebalo da ostane bez posla u gradskom Odjeljenju za opštu upravu.

"Desio se propust jer ovo odjeljenje nije ispoštovalo moju instrukciju da se koriguju predložene sistematizacije radnih mjesta na način da djeca poginulih boraca moraju imati prioritet. Odlučili smo da ovaj zaposleni, inženjer poljoprivrede, dobije drugo radno mjesto u novoformiranom Agrarnom fondu", objasnio je Petrović.

Petrović je dodao da je boračkim udruženjima u Trebinju naloženo da "prečešljaju" sve spiskove i naprave tačnu bazu podataka neriješenih slučajevima boračkih kategorija, na osnovu kojeg će grad tražiti načine da pomogne.

"Tu mislim i na zaposlenja, ako ima porodica iz ovih kategorija čiji članovi do sada nisu imali priliku da rade. Te porodice će biti riješene u najskorije vrijeme, makar morali da korigujemo i plate naniže da bi se njima obezbijedilo radno mjesto", rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana