Petrovčanin Mirko Kecman šesti put odbranio titulu najboljeg kosca u Bukovcu

Milijana Latinović
Petrovčanin Mirko Kecman šesti put odbranio titulu najboljeg kosca u Bukovcu

NOVI SAD – Petrovčanin Mirko Kecman ponio je danas, šesti put, titulu najboljeg kosca na manifestaciji „Zavičajni zbor-Kosidba- Bukovac“ koja je 21. put održana u Bukovcu kod Novog Sada, ostavivši iza sebe brojnu konkurenciju.

Grmečki duh, snaga, umijeće i mrkonjićka kovanica bili su dovoljni da najtrofejniji kosac na prostoru bivše Jugoslavije još jednom stane na pobjednički tron.

Kecman, koji je i jedan od organizatora tradicionalne manifestacije „Prva kosa Grmeča“ koja će idući vikend u njegovoj Smoljani okupiti kosce, rekao je za „Glas Srpske“ da mu je čast i zadovoljstvo što je pred brojnim zemljacima odbranio titulu najboljeg.

- Pobjediti na visoravni Fruške Gore pred nekoliko hiljada ljudi je zaista velika stvar. Bio sam ubjedljiv i kada je riječ o vremenu i kvalitetu košenja. Konkurencija je bila jaka, sve su to kvalitetni kosci. Srećan sam jer sam opravdao povjerenje mojih Krajišnika – istakao je Kecman. 

Osim sina Danila koji je bodrio oca, Kecmana je u Bukovcu podržao i predsjedavajući Skupštine opštine Bosanski Petrovac Nemanja Davidović.

- Bila je velika čast i zadovoljstvo bodriti danas našeg Mirka i predstavljati Bosanski Petrovac na ovoj tradicionalnoj manifestaciji – istakao je Davidović.

Manifestaciju koja ima za cilj očuvanje krajiške tradicije i kulture otvorio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, a među brojnim zvanicama i gostima bili su i šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana