Petoro Srpčana na liječenju u Laktašima

D. J.
Petoro Srpčana na liječenju u Laktašima

Srbac - Među 600 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca koji će ove godine biti obuhvaćeni besplatnim banjsko-klimatskim liječenjem je i petoro korisnika iz Srpca koji su juče otputovali u Banju Slatina kod Laktaša, a opština Srbac je za svakog od njih obezbijedila džeparac u iznosu od 100 KM.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević kaže da su željeli da simboličnom donacijom obraduju korisnike ovog programa.

- Iznos nije toliko bitan, koliko naša namjera da pokažemo da cijenimo ovu kategoriju stanovništva i da ćemo im i u budućnosti uvijek davati podršku - rekao je Dragosavljević.

On je pohvalio gest Gorana Trivunića koji je bio prvi na listi RVI za odlazak u banju, ali je odlučio da svoje mjesto ustupi narednom na listi.

- Imam velikih problema sa kičmom i po težini bolesti sam ostvario sva prava na liječenje, ali kada sam čuo da ima mnogo starijih lica koja godinama bezuspješno pokušavaju da odu u banju, nisam se dvoumio da izađem u susret - rekao je Trivunić koji je predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida pri Boračkoj organizaciji Srbac.

Branka Grahovac, koja je takođe otišla u banju, istakla je da je za deset dana boravka potrebno oko hiljadu KM, što je malo porodica u mogućnosti da izdvoji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana