Petočlana porodica Gibanica iz Dervente Vaskrs dočekala u završenoj kući

Srna
Petočlana porodica Gibanica iz Dervente Vaskrs dočekala u završenoj kući

DERVENTA - Bračni par Gibanica iz Dervente i njihove trogodišnje trojke dočekali su Vaskrs u porodičnoj kući na kojoj su nedavno završeni radovi.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim na ovogodišnjem Svetosavskom balu u iznosu od 13.500 KM kuća Rajka i Mirjane Gibanica konačno je završena.

"U našem domu Vaskrs, bez obzira na uvedene mjere, pun je radosti i sreće. Stigne se sve, pomažu i drugi", majka trojki.

Ovaj bračni par ističe da im je sada sve mnogo lakše, jer trogodišnji Matea, Tea i Filip zahtijevaju veliki prostor.

Povodom završetka radova na kući porodicu su pred Vaskrs posjetili načelnik opštine Milorad Simić i predsjednik Kola srpskih sestara "Carica Milica" Đurđa Dodig Pijetlović.

"Ovdje smo bili prije tri i više godine kada su trojke rođene. U ovom sivilu, kada stalno pričamo o epidemiji virusa korona, zabranama i kada poručujemo da ostanemo kod kuća i krugu porodice, završetak kuće porodici Gobanica je zaista lijep događaj", rekao je Simić.

On je dodao da je učestvovao sa 3.000 KM, predsjednik Skupštine sa 500 KM, a da su Brano i Saša Savića fasaderske i molerske radove uradili bez naknade.

Predsjednik Kola srpskih sestara "Carica Milica" Đurđa Dodig Pijetlović zahvalila je svima koji su pomogli da porodica Gibanica ima pravi dom.

"Završeni su svi planirani radovi. Uvedeno je grijanje na obe etaže kuće, urađeni su izolacija i fasada, postavljeni oluci, završeni unutrašnji radovi kojima je gornji sprat sada potpuno funkcionalan", pojasnila je Pijetlovićeva.

Trojke rođene prije tri godine bile su prve prve u Derventi poslije 32 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana