Perspektivne parcele šansa za novi biznis u Bijeljini

Lj. A.
Perspektivne parcele šansa za novi biznis u Bijeljini

Bijeljina - Za pokretanje biznisa u Industrijskoj zoni 2, koja se nalazi kod Agro-tržnog centra na magistralnom putu Bijeljina - Brčko, zainteresovani su mnogi investitori.

U Gradskoj upravi u Bijeljini ističu da se razvojem ovih zona stvaraju uslovi za otvaranje radnih mjesta, ali i pružanja novih usluga u ovom regionu.

Na adresu uprave do sada je pristiglo 15 zahtjeva za kupovinu zemljišta u Industrijskoj zoni 2, a procjenjuje se da će taj broj biti veći do 30. marta, kada će biti održana i licitacija za prodaju zemljišta.

Svi koji žele da pokrenu biznis mogu i dalje da se javljaju na oglas koji je raspisala Gradska uprava za ponovnu prodaju građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni 2.

- Građevinsko zemljište obuhvata više od 65.000 metara kvadratnih ili šest parcela od kojih se jedna sastoji od sedam manjih. Početna cijena parcela je deset maraka po metru kvadratnom i do sada su nam se javili zainteresovani uglavnom za proizvodne i prodajne djelatnosti - rekao je samostalni stručni saradnik u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj Mišo Poletan.

On je dodao da su za investitore omogućene pogodnosti kao što je plaćanje na 60 rata, odnosno popust od deset odsto za jednokratno plaćanje. Poletan je istakao da su kupci obavezni da u roku od dvije godine počnu sa gradnjom objekta.

- Do sada je u Industrijskoj zoni omogućen priključak na vodovodnu, elektro i kanalizacionu mrežu, a uskoro bi u funkciju trebalo da bude stavljena i gasovodna mreža - rekao je Poletan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana