Penzionisani novinar Milan Rakić zaplovio u književne vode: Mala kuća pod brijegom čuva porodične uspomene

A. J.
Penzionisani novinar Milan Rakić zaplovio u književne vode: Mala kuća pod brijegom čuva porodične uspomene

Banjaluka - Nakon više stotina snimljenih nastavaka popularne emisije o poljoprivredi "Snop", njen prvi urednik i novinar Milan Rakić napisao je svoju prvu autobiografsku knjigu "Mala kuća pod brijegom", koja je nedavno ugledala svjetlost dana.

Ovaj agronom u penziji, iza kojeg je 38 godina novinarskog staža, 2014. godine se upustio u avanturu pisanja knjige. Povod za autobiografiju bile su bilješke njegovog oca Jove, za čije je postojanje donekle i sam bio "kriv".

- Moj otac je godinama pisao bilješke o dešavanjima u njegovom životu, a sve je počelo iz dosade u zimu 1983. godine jer nije mogao ići u ribolov. Te zime sam mu kupio jednu veliku teku i rekao da piše sve šta mu padne na pamet. Iz tih bilješki mnogo godina kasnije sam shvatio da nisam poznavao svog oca, što me je podstaklo da pišem o mojoj porodici - rekao je Rakić, koji je knjigu ilustrovao sa više od 100 fotografija, mahom porodičnih.

Dvije trećine knjige "Mala kuća pod brijegom" hronološki prati piščev život od rođenja do penzionerskih dana, dok jednu trećinu čine kratke priče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana