Penzioneri u Trebinju uskoro u modernom smještaju

Glas Srpske
Penzioneri u Trebinju uskoro u modernom smještaju

Trebinje - Rekonstrukcija trebinjskog Doma penzionera trebalo bi da počne na jesen, zahvaljujući čemu će korisnici dobiti veći komfor i širu lepezu usluga.

Sanaciju doma finansiraće Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske kroz projekat raspuštanja kolektivnih centara i alternativnog smještaja, a vrijednost radova je oko dva miliona maraka.

- Krajem ovog mjeseca ćemo raspisati tender za izvođenje javnih radova i već krajem septembra očekujem majstore i mašine. Vjerujemo da ćemo za nekoliko mjeseci imati novi dom - rekao je direktor ove ustanove Rajko Ćatin.

On je naveo da je rekonstrukcijom predviđena zamjena krova, stolarije, elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija. Biće preuređeni i mokri čvorovi u gotovo svim sobama doma.  

- Dobićemo i novu fasadu kao i desetak dodatnih soba jer ćemo preurediti dio prostorija. S novim sobama povećaćemo smještajne kapacitet doma sa trenutnih 120 na 145 mjesta - rekao je Ćatin.

On je naglasio da će moderniji uslovi omogućiti korisnicima da što ljepše provedu dane u ovoj ustanovi.

- Osposobićemo i nekoliko prostorija koje će biti predviđene za radionice koje će naši korisnici moći da koriste u slobodno vrijeme. Cilj nam je da naša ustanova ne bude spavaonica, već mjesto gdje se kvalitetno provodi život - istakao je Ćatin. 

U Domu penzionera Trebinje trenuto boravi 115 korisnika, a cijena smještaja kreće se od 650 do 920 maraka.

A.J.R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana