Penzioneri iz Bijeljine zaposlili dijete poginulog borca

Lj. A.
Penzioneri iz Bijeljine zaposlili dijete poginulog borca

Bijeljina - Da su veoma često prvi spremni pomoći oni kojima je pomoć najpotrebnija dokazali su u bijeljinskom Udruženju penzionera, gdje su umjesto jednom od svojih članova posao sekretara ponudili djetetu poginulog borca.

Najstariji stanovnici Bijeljine kažu da su se na ovaj korak odlučili jer su svjesni da je mladima teško naći posao.

Obratili su se gradskoj Boračkoj organizaciji u Bijeljini i oni su im predložili da zaposle dijete poginulog borca Blaženku Petrović-Mirković, koja je diplomirani pravnik. Predsjednik Udruženja penzionera Savo Pantelić kazao je da su odlučili da spoje mladost i iskustvo na jednom mjestu.

- Danas je bez nove tehnologije nemoguće raditi, a mladi to znaju i svakodnevno se susreću sa tim. Osim toga, humano je pomoći djeci poginulih boraca - kaže Pantelić.

Iako nije riječ o punom radnom vremenu, on smatra da će ovaj posao za budućeg sekretara biti od obostrane koristi.

- Žalosno je da mi od članarine koju sakupljamo moramo da plaćamo doprinose. Zato smo odlučili da kada već moramo izdvajati novac za doprinose, zašto onda ne bismo omladini pružili šansu da zaradi koru hljeba - kaže Pantelić.

On ističe da na ovome neće stati. S obzirom na to da u okviru Udruženja radi i Klub penzionera, u narednom periodu, ukoliko poslovi budu prošireni, biće mjesta za još mladih.

Blaženki Petrović-Mirković ovo je prvi posao. Poslije završenih studija prava 2011. godine uspjela je samo da uradi pripravnički staž i od tada traži posao.

- Prezadovoljna sam, jer konačno radim u svojoj struci. Djeci poginulih boraca nije lako iako su svima "puna usta" ove kategorije pred izbore, ali se sve završi na obećanjima - rekla je ona i dodala da se nada da će i drugi slijediti primjer članova bijeljinskog Udruženja penzionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana