Pas lutalica ponovo ugrizao dijete u Kotor Varošu

GS
Foto: Ilustracija

KOTOR VAROŠ - Još jedan napad psa lutalice dogodio se sinoć u Kotor Varošu, kada je jedanaestogodišnjeg dječaka pas prvo gonio, a zatim i ugrizao za nogu.

Kako je za "Nezavisne novine" ispričao otac dječaka, djeca su se igrala sinoć na igralištu kod Osnovne škole "Sveti Sava", kada je pas lutalica potrčao prema njima, nakon čega su se oni razbježali.

"Dvojica mojih dječaka su isto bježali, a stariji je uspio pobjeći, dok je mlađeg pas stigao i ugrizao ga. Sinoć je ubrzo došla i policija, napravljen je zapisnik, a jutros sam išao u komunalnu policiju, ali nije bilo tog koji je zadužen za veterinara. Potrebno je kompletirati nalaz, a treba i uhvatiti psa. Ja ću ga otići potražiti, ako ga uspijem naći", ispričao je otac dječak za "Nezavisne novine".

Kako kaže, dječak ima tri ugriza na nozi, a primio je i zaštitnu injekciju, pišu Nezavisne.

On je prvo prevezen u kotorvaroški Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon", a potom upućen na UKC RS u Banjaluci.

"Sinoć smo išli u Banjaluku na UKC RS, a danas kod porodičnog doktora u Kotor Varošu, gdje su nam dali tablete, a dječak treba i na previjanje", kazao je otac napadnutog dječaka i dodaje da je dijete isprepadano i da ne može spavati.

Podsjećamo, ovo je drugi napad pasa lutalica u posljednjih 15 dana u Kotor Varošu, a prethodno je 5. jula pas ugrizao trogodišnju djevojčicu koja se zajedno sa ostalom djecom igrala na igralištu u Ulici Stefana Nemanje. Djevojčica se tada igrala s klipom, te ga je ostavila, zatim se vratila, a pas koji je bio tu, uzeo je klip, a nakon što je ona pokušala da je uzme od njega, on je uhvatio zubima za rukicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana