Parastos poginulim borcima u Kruškovom polju

Srna
Parastos poginulim borcima u Kruškovom polju

ŠAMAC - U Crkvi Svetog kneza Lazara u šamačkoj Mjesnoj zajednici Kruškovo Polje i pored spomenika palim borcima danas je služen pomen za 14 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtve rata odbrambeno-otadžbinskog rata, prislužene svijeće i položeni vijenci.

Parastos je služio kruškovački sveštenik Nikolaj Todorović.

Načelnik šamačkog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je da su se danas okupili da odaju počast srpskim vojnicima koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Ono što je osnovni zadatak svih nas je da ne zaboravimo žrtvu koju su oni podnijeli za slobodu Republike Srpske i dali ono najviše što su imali - svoje živote. Ne smijemo da zaboravimo i njihove porodice, kojima je to nenadoknadiv gubitak", rekla je Mihaljčićeva Srni.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da na ovaj način oživljavaju uspomene na svoje saborce i teško vrijeme koje su prošli, braneći Republiku Srpsku.

"Jedino na taj način ćemo odužiti svoj dug prema onima koji su svojom krvlju branili slobodu i ove prostore", rekao je Zoranović.

Vijence i cvijeće položili su članovi porodica poginulih boraca, predstavnici opštinske i mjesne Boračke organizacije, mjesne zajednice Kruškovo Polje, opštine Šamac i drugi.

Parastosu je, osim porodica poginulih mještana, prisustvovala i potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Jadranka Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana