Panić: Stabilna lokalna uprava u Stanarima

Srna
Panić: Stabilna lokalna uprava u Stanarima

Stanari - Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da ova lokalna zajednica nakon 18 mjeseci od osnivanja ima stabilnu upravu i da je sprovela 134 zakona i realizovala 44 kapitalne aktivnosti odgovorno trošeći raspoloživa sredstva.

Panić je, u okviru današnjeg obilježavanja Dana opštine, najavio da su naredne aktivnosti lokalne uprave nova zapošljavanja, razvoj realnog sektora, unapređenje sistema vodosnadbijevanja, te maksimalna racionalizacija opštinskih servisa koji će raditi u korist građana.

Predsjednik Skupštine opštine Ostoja Stevanović kaže da su odbornicu prethodnom periodu bili u funkciji građana i da su sve bitnije odluke donosene skoro jednoglasno u duhu parlamentarne demokratije.

Poslanik u Skupštini Slovenije Jan Škobrna oduševljen je postignutim rezultatima ostvarenim za kratko vrijeme i opredijeljenošću ljudi ka ekonomskom razvoju i EU.

Povodom Dana opštine Stanari uručene su plakete zaslužnim kolektivima EFT-a Rudnik i termoelktrana Stanari i Osnovnoj školi "Desanka Maksimović", te zahvalnice i novčane nagrade pojedincima i kolektivima za doprinos iz oblasti kulture i sporta.

Današnjoj svečanoj sjednica prisustvovali su ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, poslanici u Narodnoj Skupštini Goran Jerinić, Jasna Lukić i Slavko Gligorić, predstavnici opština iz Republike Srpske i Slovenije, te predstavnici iz oblasti privrede, kulture i sporta.

Svečanosti u čast obiljažavanja Dana opštine Stanari počele su 6. septembra.

U opštini Stanari 2. februara 2015. godine održani su prvi lokalni izbori.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana