Pale teške optužbe između srbačkih funkcionera

Danijela Stokanić
Pale teške optužbe između srbačkih funkcionera

Srbac - Načelnik Srpca Drago Ćirić tvrdi da prvi čovjek opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dušan Simić gotovo dvije godine prima platu od oko 2.000 KM iako ne obavlja gotovo nikakve poslove iz svoje nadležnosti. Simić odbacuje ove optužbe i za Ćirića kaže da je spletkaroš.

Ćirić je zbog nerada oduzeo sva ovlašćenja Simiću, koji je zbog takvog odnosa još u februaru za "Glas Srpske" izjavio kako je blizu odluke da se povuče sa ove funkcije, ali do danas to nije učinio.

Ćirić kaže da za četiri godine mandata Simić skoro da nije obišao nijedan proizvodni pogon ili firmu, te da on nije jedini.

- Takvih je mnogo u ovoj opštini, koji ništa ne rade, a primaju platu. Simićeve poslove obavljaju službenici iz odjeljenja dok on prima platu - rekao je Ćirić dodajući da Simića treba da smijeni Skupština opštine koja već duže vrijeme nije zasjedala.

Dodao je da Simić ne učestvuje ni u organizaciji najvažnijih događaja iz njegovog resora. Između ostalih, to su i "Gastro fest" u Bardači i Izbor sportiste godine ove opštine, gdje je jedno vrijeme bio čak i predsjednik organizacionog odbora.

Uz to, Simić nije učinio ništa da održi ekonomsko-privredni savjet opštine koji je formiran prije tri godine s ciljem da rukovodi privrednim razvojem Srpca, a koji gotovo da se nakon toga nije ni sastajao.

Simić, koji je član SDS-a koji je otvoreno ušao u sukob sa srbačkim načelnikom zamjerajući mu da netransparentno troši sredstva iz opštinskog budžeta, kaže da je na čelu opštinskog odjeljenja za privredu još mjesec i da više nema snage da dokazuje istinu.

- Redovno odlazim na posao i obavljam sve svoje dužnosti - poručio je Simić dodavši da se, za razliku od njega, Ćirić tokom svog mandata bavio samo nezakonitim radnjama.

- Ćirić je kao načelnik uvijek imao mogućnost da me smijeni, a zašto to nije učinio, ne znam. U poređenju s njim, veliki sam radnik - rekao je Simić dodajući da je Ćirić u Srpcu poznat kao čovjek koji je sklon spletkama i lažima.

Dug

Neplaćene poreske obaveze Simićeve firme "Agrokor" od 10.000 KM bile su uzrok blokade računa opštine. Poreska uprava RS u junu ove godine na nekoliko dana je blokirala opštinski račun kako bi namirila dugovanja, što je bilo neizvodivo, jer je zbog ranije podignutih kredita Simić dobijao neto platu od svega 90 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana