Pale: Produžena sezona grijanja, ali korisnici neće plaćati

Srna
Pale: Produžena sezona grijanja, ali korisnici neće plaćati

PALE - Sezona grijanja na Palama biće produžena sve dok ima potrebe i vremenske prilike to zahtijevaju, rekao je Srni tehnički direktor lokalne "Gradske toplane" Dragoljub Antonić.

"Korisnici taj period grijanja neće plaćati. Ostavljena je mogućnost fakturisanja i po ugovoru bi trebalo da se plaća, ali nismo to nikada do sada praktikovali. Nadam se da nećemo ni ove godine", izjavio je Antonić.

Antonić je rekao da grijna sezona traje do 15. aprila, te da je Štab za vanredne situacije opštine Pale donio odluku da ona bude produžena, najkasnije do 1. maja.

"Sve zavisi kakvo će biti vrijeme i uslovi iza vaskršnjih praznika, ali trebalo bi da bude grijanja. Naše zalihe energenata su minimalne i na dnevnom nivou ih dobijamo od dobavljača", naglasio je Antonić.

Prema njegovim riječima, imaju obećanje opštine Pale i načelnika Boška Jugovića da će sa dobavljačima dogovoriti isporuku energenata kako bi bio održan kontinuitet procesa proizvodnje.

"Kada u jesen pokrenemo naš sistem grijanja, ne gasimo ga do kraja sezone. Vrlo je inertan i nema mogućnosti prekida u grijanju, već može samo da se snižava temperaturni nivo tako da apsolutno postrojenje mora da radi", naveo je Antonić.

Antonić je rekao da, u zavisnosti od vremenskih prilika, isporuka toplotne energije radi pola godine, a nekada i duže. "Gradska toplana" grije oko 62.000 metara kvadratnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana