Pale: Izgradnja novog objekta u dječijem centru "Bubamara"

Srna
Pale: Izgradnja novog objekta u dječijem centru "Bubamara"

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović najavio je izgradnju novog objekta u okviru Dječijeg centra "Bubamara", koji će se prostirati na površini od 550 kvadratnih metara i biti dovoljan za prijem do 150 mališana.

Jugović je istakao da je izrada projektne dokumentacije u toku, a da se završetak objekta očekuje do septembra, odnosno do početka nove školske godine.

On je danas uručio Dječijem centru "Bubamara" igračke i opremu ukupne vrijednosti 5.000 KM, koji su namijenjeni za uzrast od šest mjeseci do šest godina.

Jugović je rekao da su aktivnosti poput ove najljepši dio njegovog posla, te istakao da opština uvijek podržava sve aktivnosti vrtića.

On je zahvalio svim zaposlenima u vrtiću zbog odgovornog obavljanja posla, a djeci poželio srećno djetinjstvo, puno zdravlja, kao i njihovim porodicama.

"Mi ćemo, zasigurno, ovakve aktivnosti podržavati i u budućnosti", naveo je Jugović.

Direktor Dječijeg centara "Bubamara" Vanja Jugović zahvalila je načelniku za poklon i sve što čini za vrtić, ističući te da će igračke koristiti mališani svih sedam vaspitnih grupa.

"Mališani su zadovljni svim igračkama. Kućice ćemo iskoristiti u ljetnjem periodu i one će sigurno učiniti dvorište mnogo ljepšim i interesantnijim za igru. Boravak u prirodi nam je veoma bitan, tako da su nas kućice veoma obradovale. Opština nam pomaže u mnogo čemu", navela je Jugovićeva.

Prema njenim riječima, opština Pale obezbijedila je i kocke za bebe do dvije godine koje će biti postavljene u dvorište, čime će se dobiti dodatnih 65 metara kvadratnih za njihovu igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana