Ozren Petković, načelnik Petrova: Gračanica još nije ustupila gruntovne knjige

Srna
Ozren Petković, načelnik Petrova: Gračanica još nije ustupila gruntovne knjige

Petrovo - Načelnik Petrova Ozren Petković izjavio je da lokalna vlast uspješno realizuje kapitalni projekat izgradnje turističke zone “Kaluđerica”, a još nije riješila problem sa gruntovnim knjigama, koje su nakon proteklog rata ostale u federalnoj opštini Gračanica.

On je istakao da je Petrovo prije sukoba devedesetih godina prošlog vijeka administrativno pripadalo Gračanici, koja do sada nije ustupila gruntovne knjige, što predstavlja problem u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

- Mnogo privrednih subjekata i danas se vodi na gračaničkim firmama, što je za nas limitirajući faktor, jer, između ostalog, nijedna banka bez čistih vlasničkih odnosa neće odobriti kredit i to je jedan od krupnijih razloga što nismo atraktivni za ozbiljnije investitore od 1995. godine - pojasnio je Petković.

On je naglasio da se, u saradnji sa Vladom RS i privatnim investitorom, realizuju dva kapitalna infrastrukturna projekta - izgradnja turističke zone “Kaluđerica” i banjsko-turistički kompleks “Terme Ozren” u Sočkovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana