U Prnjavoru prijem za djecu sa Kosova i Metohije

Srna
Foto: Grad Prnjavor

PRNjAVOR - Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš upriličio je danas u restoranu "La Kasa" prijem i ručak za 30 djece sa Kosova i Metohije koja do subote, 29. juna borave u Prnjavoru.

Grad Prnjavor u akciji spajanja djece iz Republike Srpske i sa Kosova i Metohije učestvuje već desetak godina, a ove godine mališani su smješteni u 24 porodice sa područja Prnjavora.

Tomaš je naveo da su se umjesto prijema u kabinetu gradonačelnika odlučili za ručak u restoranu uz opušteno i prijatno druženje djece.

"Važno nam je da se djeca povežu jer se tako najbolje grade mostovi prijateljstva. Hvala našim porodicama koje su domaćini mališanima sa Kosmeta, posebno onima koje su u ovoj akciji od samog početka", rekao je Tomaš novinarima.

Sara Tomašević iz Suvog Grla, učenik je Osnovne škole "Milun Jakšić" iz Kosovske Mitrovice i u Prnjavor dolazi četvrti put.

"Ovo je za mene jako lepo iskustvo, neopisiv je osećaj slobode i opuštenosti, sada u Prnjavoru imam veliki broj novih prijatelja i uvek ću s njima ostati u kontaktu", kaže Sara.

Ona je dodala da će joj u lijepim uspomenama ostati i uvijek topao prijem porodica kod kojih borave nekoliko dana, kao i posjete gradovima i različitim znamenitostima u Republici Srpskoj.

U Prnjavor treći put dolazi Stefan Vulićević iz sela Vidanje u opštini Klina. Ovaj dječak kaže da mu je mnogo lijepo, druži se, igra, šali sa svojim vršnjacima.

"Upoznao sam mnogo drugara, posebno je lepo što bez straha možemo da izađemo u grad kad god poželimo. Ovde sam treći put i doći ću i naredne godine ukoliko me pozovu", kaže Stefan.

U Prnjavoru će sutra gosti sa Kosova i Metohije imati dan ispunjen druženjem i sportskim aktivnostima, a u petak, 28. juna, povodom Vidovdana posjetiće Hram Svetog Save u naselju Slatina.

U projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Srpske" učestvuje 15 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojima boravi 586 djece, 53 nastavnika i 25 djece sa poteškoćama u razvoju sa Kosmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana