Ova opština u Srpskoj proglasila stanje elementarne nepogode!

Srna
Ova opština u Srpskoj proglasila stanje elementarne nepogode!

KOTOR VAROŠ - Štab za vanredne situacije Kotor Varoša proglasio je danas na području ove opštine stanje elementarne nepogode prouzrokovane sušom, a Komunalna policija će za svaki vid nenamjenskog trošenja vode reagovati po prijavi građana.

Stanovništvu opštine Kotor Varoš upućen je poziv da štedi i koristi vodu samo za potrebe domaćinstva.

-Uvešće se, gdje je neophodno, redukcija u snabdijevanju vodom pojedinih područja uz blagovremeno obavještavanje stanovništva, a na objektima vodovoda se zabranjuje izvođenje bilo kakvih radova bez saglasnosti Savjeta mjesnih zajednica - rečeno je Srni u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Svim pravnim i fizičkim licima na području opštine Kotor Varoš zabranjeno je da vodu kojom se snabdijevaju iz javnog vodovodnog sistema neracionalno koriste i akumuliraju u količinama koje nisu primjerene prosječnom domaćinstvu, te se poručuje da koriste vodu racionalno i odgovorno.

Pravna i fizička lica vodu iz ovog sistema ne smiju da koriste za punjenje privatnih bazena, pranje automobila i dvorišta, te navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

-Svi korisnici komunalne usluge koji postupe suprotno ovoj odluci biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti  poručili su iz Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana