Otvoreno klizalište u centru Modriče, počele praznične svečanosti

Srna
Otvoreno klizalište u centru Modriče, počele praznične svečanosti

MODRIČA - Novogodišnje i božićne svečanosti u Modriči počele su večeras, otvaranjem klizališta u centru grada.

Klizalište je postavljeno na platou iza Srpskog kulturnog centra Modriča. Radiće do kraja januara.

Direktor Turističke organizacije Modriče Darija Vidaković najavila je da će povodom predstojećih praznika svi događaji biće održani na otvorenom, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona.

Ona je najavila da će “Zimzograd” biti otvoren 27. decembra koncertom pjevačice Milice Todorović na otvorenoj pozornici Srpskog kulturnog centra i da će manifestacija trajati do 5. januara 2022. godine.

“Publici će se tokom manifestacije predstaviti učenici Osnovnih škola žSutjeskaž i žSveti Savaž, Srednjoškolskog centra žJovan Cvijićž, kulturno-umjetnička društva, te žAmaterska scena mladih Modričaž, dok će za najmlađe biti organizovana žDječija nova godinaž, uz zabavni program i uručenje poklon paketa za više stotina mališana”, rekla je Srni Vidakovićeva.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je novinarima da je za klizalište, Dječiju novu godinu i tradicionalnu kulturno-zabavnu manifestaciju “Zimzograd” opština obezbjedila 40.000 KM, uz podršku privrednika.

“Manifestaciju će posjetiti brojni Modričani, a klizalište, koje je prvi put otvoreno u ovom dijelu Republike Srpske, jedinstvena je prilika da nas posjete stanovnici susjednih opština”, rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana