Otvorene nove prostorije opštinskog odbora SNSD-a na Sokocu

Srna
Otvorene nove prostorije opštinskog odbora SNSD-a na Sokocu

SOKOLAC - Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva na predstojećim izborima Ljubiša Ćosić izjavio je danas na Sokocu da je SNSD jedina politička partija koja je ponudila ruku svim strankama na području ovog grada u namjeri da bude donesen novi zakon o gradu Istočno Sarajevo koji bi predvidio direktan izbor gradonačelnika i još neke promjene.

Ćosić, koji je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, istakao je da to SNSD nije radio radi sebe, već da bi napravio čvršće spone između opština i grada koji jedini u Republici Srpskoj u svom sastavu ima opštine.

"Mi smo smatrali da nakon 1993. godine kada je donesen prvi Zakon o gradu Srpsko Sarajevo u vrijeme neposredne ratne opasnosti da grad Istočno Sarajevo zaslužuje da ima svoj zakon", izjavio je Ćosić na otvaranju novih prostorija Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac.

On je dodao da ta pružena ruka nije bila uzvraćena nego su svi mislili da je to neki politički trik ili hir, te da je sa 50 glasova poslanika u Narodnoj Skupštini Srpske donesen Zakon o gradu Istočno Sarajevo koji predviđa direktan izbor gradonačelnika.

Ćosić je, izrazivši nadu da će građani ukazati povjerenje njemu za gradonačelnika i odborničkim listama SNSD-a, rekao da će odmah nakon izbora, u 2021. godini raditi na unapređenju Zakona o gradu Istočno Sarajevo koji će podrazumijevati još čvršće veze, a samim tim razmatrati i izbor odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Sokolac na predstojećim lokalnim izborima Bojan Koprivica rekao je novinarima, nakon otvaranja novih prostorija Opštinskog odbora SNSD-a u Ulici Cara Lazara, da ovaj odbor u narednom periodu očekuje veliki posao i da vjeruje da će birači prepoznati sve što ovaj odbor bude dobro radio.

Koprivica je izrazio nadu da će on kao kandidat za načelnika opštine Sokolac i odbornička lista kandidata SNSD-a, kao i kadidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva dobiti najveće povjerenje birača.

Prema njegovim riječima, na listi od 25 kandidata SNSD-a za odbornike opštine Sokolac su imena uglavnom uspješnih mladih ljudi svih obrazovnih profila i svih kategorija stanovništva.

On smatra da baš oni i njihovi koalicioni partneri treba da učestvuju u formiranju nove vlasti u ovoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana