Otvorena novoasfaltirana dionica puta u Mašićima

Srna
Otvorena novoasfaltirana dionica puta u Mašićima

Gradiška - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pustio je u upotrebu novoasfaltiranu dionicu puta u zaseoku Bosnići u mjesnoj zajednici Mašići, dugu jedan kilometar, za čiju izgradnju je iz gradskog budžeta izdvojeno 80.000 KM.

Adžić je rekao da Gradska uprava ulaže dosta novca u izgradnju putne infrastrukture, kako bi bili poboljšani uslovi života za mještane i mladi ostali na porodičnim seoskim imanjima.

On je naveo da je za dvije godine za putne komunikacije na području Gradiške izdvojeno ukupno 3,5 miliona KM i izgrađeno 50 kilometara novih puteva.

“Gradska skupština je usvojila Strategiju razvoja lokalnih puteva i gradskih ulica na području Gradiške za period 2019/2029, koja je izrađena u komunikaciji sa građanima iz mjesnih zajednica. Iz te strategije biće izrađivani oprativni planovi za buduća ulaganja u puteve”, kaže Adžić.

On je naveo da će ove godine u izgradnju puteva u mjesnim zajednicama na području Gradiške biti izdvojeno 800.000 KM, a da su na nekim radovi već u toku.

Predsjednik mjesne zajednice Mašići Dragan Ninić rekao je da novootvoreni put ima veliki značaj za mještene ove mjesne zajednice i zaseoka Bosnići.

On je zahvalio Adžiću, naglasivši da su dugo čekali da ovaj put bude izgrađen.

Ninić je podsjetio da je na području Mašića u toku proteklih pet godina izgrađeno sedam kilometara asfaltnog puta, rekonstruisano Područno odjeljenje škole “Petar Kočić” i spomen-kompleks poginulim boracima.

Mještanin Zoran Bosnić rekao je da ovaj put ima veliki značaj za mještane koji se bave poljoprivredom, a posebno za djecu koja su do sada u školu išla makadamom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana