Otvorena dionica puta između opština Šamac i Pelagićevo

Srna
Otvorena dionica puta između opština Šamac i Pelagićevo

Šamac - Danas je u funkciju stavljen put dužine 1.600 metara između Mjesne zajednice Obudovac dva u opštini Šamac i Pelagićeva, čije asfaltiranje je koštalo više od 150.000 KM.

Put su na današnjoj svečanosti otvorili načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović i načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić.


Projekat je finansirala opština Šamac iz budžeta sa 45.000 KM, a ostatak Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske putem projekata Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/.


Milićević je rekao da je nakon 30 godina veći dio građana Obudovca dva i Obudovca dobio asfaltranu putnu komunikaciju sa opštinom Pelagićevo.

"Ovo nije samo značajan projekat za građane opštine Šamac, nego i opštine Pelagićevo. Ovo je početak ozbiljnih infrastrukturnih radova na šamačkom području koji će biti realizovani u narednih mjesec dana ili početkom proljeća naredne godine", rekao je Milićević.

Mitrović je ističe da je ovo još jedan u nizu projekata koji se realizuje na šamačkom području, te da su ostala još da budu realizovana dva projekta putem Fonda IFAD.

On je precizirao da se jedan projekat odnosi na sanaciju lokalnih puteva, a drugi na izgradnju bunara.

Predsjednik Mjesne zajednice Obudovac dva Velimir Andrić rekao je da će danas otvorena asfaltirana dionica puta olakšati život svim ljudima koji putuju ovim pravcem.

On je naveo da je to najkraća putna komunikacija između Šamca i Pelagićeva i dalje opštine Gradačac, koja je i prije bila prometna, a sada će se još više koristiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana