Otvoren novi objekat Policijske uprave Gradiška

Srna
Foto: V. Tripić

GRADIŠKA - U Gradišci je danas otvoren novi objekat Policijske uprave u čiju izgradnju je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uložilo 350.000 KM.

Objekat su svečano otvorili ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i načelnik ove Policijske uprave Bojan Škorić.

Prije otvaranja objekta, Lukač i Snježana Šikuljak, kćerka poginulog pripadnika Policije Republike Srpske Milorada Šikuljka, otkrili su spomen-obilježje za 15 pripadnika policije sa područja Gradiške i Srpca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve nakon toga su osveštali spomen-obilježje i nove prostorije Policijske uprave.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik opštine Srbac Mlađen Dragosavljević, načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić, te poslanici u Narodnoj skupštini Srpske iz Gradiške.

Nakon svečanog otvaranja novih prostorija Policijske uprave, Lukač i Kostrešević obišao će taktičko-tehnički zbor MUP-a Srpske na platou ispred Kulturnog centra Gradiška na kojem su  prikazani sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika.

Taktičko-tehnički zbor se organizuje u okviru programa obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i 30 godina MUP-a Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio danas, nakon otvaranja nove zgrade Policijske uprave u Gradišci, da je ova uprava preseljenjem u nove savremenije prostorije sigurno dobila mnogo bolje uslove i novi elan za obavljanje svih poslovima zaštite građana. "Nadam se da ćemo Gradišku dodatno otvoriti za sve građane koji žele da ovdje ostanu, da žive u miru i sigurnosti, a ova policijska uprava je garant toga. Stvorili smo najbolje uslove za rad policije i očekujemo dobre rezultate i rad", rekao je Lukač novinarima.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević rekao je da će novi objekat Policijske uprave Gradiška olakšati rad policijskih službenika i omogućiti građanima da na brži i lakši način dođu do svojih dokumenata i ostvare svoja prava.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić istakao je da je ova uprava u prethodnom periodu ostvarivala dobre rezultate i u potpunosti održala stanje bezbjednosti pod kontrolom.

"Otvaranjem novih prostorija, odnosno renoviranjem novotvorenog objekta proširujemo svoje kapacitete, što će doprinijeti boljim ulovima rada. Uređen je i besplatan parking za građane, uređen prostor za izdavanje ličnih dokumenata, sa šalterom pošte i matične službe Gradske uprave", dodao je Škorić.

Gradonačelnik Zoran Adžić zahvalio je MUP-u i Vladi Republike Srpske što su ranije donijeli odluku da se formira Policijska uprava Gradiška, koja je temelj sigurnosti svih građana, a sada su stvorili i mnogo bolje uslove za njihov rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana