Otkriveno spomen-obilježje u opštini Kneževo: Poginuli borci iz Borka u vječnom sjećanju

D. O.
Otkriveno spomen-obilježje u opštini Kneževo: Poginuli borci iz Borka u vječnom sjećanju

Kneževo - U selu Borak u opštini Kneževo juče je osveštano i otkriveno spomen-obilježje za 21 poginulog borca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa ovog područja.

Šef Kabineta ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Blaško Kaurin rekao je da je 21 poginuli borac nenadoknadiv gubitak za malu, ali dostojanstvenu mjesnu zajednicu kao što je Borak, ali i za Kneževo i Republiku Srpsku.

- U ime ideje za koju su se borili i žrtvovali i u ime potomaka koje su ostavili, dužni smo činiti prave i pravedne poteze zarad budućnosti Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Kaurin.

On kaže da potomci moraju znati da žrtve koje su njihovi očevi dali nikada ne smiju biti zaboravljene.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kneževo Ranko Vučić rekao je da je obaveza Boračke organizacije, ali i srpskog naroda, da ne zaborave one koji su dali živote za Republiku Srpsku, kao i očuvanje svetinja.

On je naveo da je među poginulim borcima iz sela Borak i Goran Šodolović, koji je stradao sa nepunih 18 godina i tako postao najmlađi poginuli borac iz Kneževa.

- Sa područja opštine Kneževo poginulo je 275 boraca, a prosječna starost poginulih je 31 godina. Iz rata smo izašli sa oko 600 ratnih invalida - kaže Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana