Osveštano spomen-obilježje u Obrtićima kod Rogatice: Vraćamo dug poginulima

S. Mitrović
Osveštano spomen-obilježje u Obrtićima kod Rogatice: Vraćamo dug poginulima

ROGATICA - Uz svetu liturgiju i litiju oko lokalne crkve, u prisustvu preživjelih boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca i žrtava rata te ostalih građana, osveštano je Spomen-obilježje u Obrtićima kod Rogatice koje je podignuto u znak sjećanja na 24 poginula borca i osam žrtava posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Osveštanje su obavili sveštenici crkvenih opština Sokolac i Rogatica. Ovom svetom činu prisustvovali su načelnici Rogatice i Sokoca Milorad Jagodić i Milovan Cicko Bjelica. Spomen-obilježje otkrili su biviši istaknuti borci Sočićke čete prvog bataljona Rogatičke brigade Radomir Marković, Sreto Sokolović i Zoran Ješić, a obavljeno je polaganje vijenaca i cvijeća.

Na slavskom ručku poručeno je da ovogodišnja krsna slava u Obrtićima nije uobičajena, već da je uveličana izgradnjom i osveštanjem spomen-obilježja poginulim borcima ovog kraja. 

- Ovo je jedinstven svetionik od Sokoca do Višegrada i otuda je naša obaveza da se kod njega i ovog našeg svetog hrama što češće okupljamo. Time vraćamo i dug poginulima - rečeno je tada. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana