Osveštan dvorac zavjet Hercegovini

R. Mi.
Osveštan dvorac zavjet Hercegovini

Trebinje - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije osveštao je u trebinjskom naselju Dražin do novoizgrađeni "dvorac" Rodoljuba Draškovića, vlasnika poslovnog sistema "Svislajon".

Ovo zdanje površine 2,5 hektara, inspirisano arhitekturom srednjovjekovnog dvorca, posvećeno je Velikoj Gospojini i srpskoj kraljici Jeleni Anžujskoj, ali, kako je napomenuo Drašković, i "svim majkama Hercegovine".

Čin osveštanja počeo je tačno u ponoć na praznik Velike Gospojine, a sat ranije dvorac iznad Trebišnjice simbolično je otvoren vatrometom i paljenjem svih svjetala na zdanju.

Kazujući jevanđeosku priču o Zaheju koji je poklonio pola svog imanja siromasima, vladika Grigorije je rekao da i Drašković "ima isto takvo prostrano srce - da svoje želi da podijeli sa drugim ljudima".

- A dijeli na razne načine, pomažući, zapošljavajući ljude, dajući im da rade, da mogu da žive i imaju - rekao je vladika Grigorije.

Obraćajući se gostima na svečanosti Rodoljub Drašković je rekao da se Hercegovini vratio "po zavjetu svoje majke, da živi sa svojim narodom i da dijeli njegovu sudbinu".

- Želja mi je da ovaj narod danas bolje živi nego što je juče, a sutra bolje nego što je danas. Sve ću od sebe dati da bude tako - rekao je Drašković.

On je rekao da je dvorac njegov "zavjet Hercegovini" i dodao da su zdanje devet mjeseci gradile "isključivo hercegovačka pamet i ruke".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana