Ostvarenje sna na vrhu Monblana

M. L.
Ostvarenje sna na vrhu Monblana

Banjaluka - Zastava "Elektrokrajine" iz Banjaluke zavijorila se na Monblanu, a za to je zaslužan radnik u direkciji preduzeća i član banjalučkog Planinarsko-alpinističkog kluba "Samit" Đorđe Sandalj koji je sa osam planinara iz RS i Srbije osvojio najviši vrh Alpa i zapadne Evrope.

Ekspedicija je san ostvarila iako je imala peh da im se prije puta povrijedi vodič, zbog čega su bili prinuđeni da u zahtjevan pohod do 4.810 metara nadmorske visine krenu samostalno. Sandalj, koji se pet godina bavi planinarenjem i iza sebe ima osvojen najviši vrh Balkana, kaže da je svesrdnu podršku za uspon na Alpe dobio od porodice i "Elektrokrajine" koja mu je finansirala kompletan put.

- Kada smo se uspeli na Monblan, proradile su emocije. Krenuli smo da se grlimo, neke djevojke su i plakale od sreće, a moj umor je potpuno nestao - priča Đorđe, koji je na vrhu Alpa razvio zastavu "Elektrokrajine".

Kaže da mu je najteže pala borba sa samim sobom, u kojoj se pomjeraju granice mentalne snage i izdržljivosti.

- Tokom uspona boriš se sa dva čovjeka u sebi. Jedan ti govori da odustaneš, da ti ne treba to mučenje, da je suviše hladno, a drugi te bodri da se ne predaš i poručuje da se šampion postaje upravo pobjedom u najtežim uslovima. Na kraju je u meni nadvladao čovjek kojeg sam više "hranio" - ističe Đorđe, čiji je sljedeći cilj osvajanje najvišeg vrha Evrope - Elbrusa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana