Oštra osuda ubijanja pasa u Kneževu

Srna
Oštra osuda ubijanja pasa u Kneževu

Banjaluka - Predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" iz Banjaluke Goran Milojević oštro je osudio čin ubijanja sedam pasa, čiji su leševi pronađeni u mjestu Ciganka, pored regionalnog puta Kneževo-Travnik.

Milojević je rekao da su za ovaj slučaj znali još prije dva-tri dana i da je najžalosnije što su leševi bačeni nekoliko kilometara od centra grada, zbog čega je postojala i opasnost od zaraze.


"Nama su za ovo dojavili ljudi iz Kneževa, a kasnije se javila i vlasnica haskija koji je ubijen zajedno sa ostalim psima. Upravo je ona ovo prijavila policiji", izjavio je Srni Milojević.

Uz podatak da Kneževo nema prihvatilište za pse lutalice, Milojević je naveo da se ubijanja pasa stalno događaju u Srpskoj, navodeći da je prije par godina u Glamoču otrovano tridesetak pasa.

"Problem je što svi znamo da je to neki prećutni ždogovorž opštinskih vlasti i lovaca u vezi sa problemom napuštenih pasa. Neke opštine dobijaju novac za rješavanje problema pasa lutalica, ali nisu otvorile prihvatilište, pa kada se nakote, rješavaju to na ovaj način, iako se radi o krivičnom djelu", kaže Milojević.

On je dodao da je Udruženje "Kerber" objavilo na svojoj "Fejsbuk" stranici slike na kojima se vide ubijeni psi.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka saopštio je danas da policija traga za nepoznatim licima koja su počinila krivično djelo mučenje i ubijanje životinja.

Policijskoj stanici Kneževo ovo krivično djelo prijavljeno je juče u 16.20 časova, nakon čega je obavljen uviđaj, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana