Oštra Luka: Uručene jednokratne novčane pomoći roditeljima beba rođenih u ovoj godini

Srna
Foto: Arhiva

PRIJEDOR- Porodicama devet beba rođenih u ovoj godini u Oštroj Luci načelnik opštine Dragan Mastikosa uručio je danas jednokratne novčane pomoći od po 550 KM.

"Ovo je tek početni korak u nastojanju opštine da popravi demografsku sliku na ovom području", rekao je Mastikosa novinarima.

On je najavio znatno veća ulaganja u pronatalitetnu politiku već u 2021. godini, stavljajući posebno akcenat na projekat "Da nas bude više", čiji je cilj povećanje broja sklopljenih brakova u budućem periodu kroz finansijsku pomoć opštine.

"Za ove namjene u sljedećoj godini će biti obezbijeđeno 20.000 KM, a za finansijsku pomoć roditeljima 7.000 KM", dodao je Mastikosa.

Opština Oštra Luka ranije je raspisala javni poziv za dodjelu novčane pomoći roditeljima za novorođeno dijete sa područja ove opštine za 2020. godinu.

Na pomoć za novorođeno dijete pravo ima samo jedan roditelj ili zakonski staratelj za svako rođeno dijete u toku godine sa mjestom prebivališta na području opštine Oštra Luka najmanje jednu godinu neprekidno prije rođenja djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana