Osposobljene radionice za bravare, varioce i električare

Srna
Osposobljene radionice za bravare, varioce i električare

BROD - U Srednjoj školi „Nikola Tesla" Brod osposobljene su radionice za bravare, varioce i električare, što će unaprijediti izvođenje praktične nastave u ovoj ustanovi.

Direktor škole Dragica Ivanović rekla je da se prostor školskih radionica uređuje već duže vrijeme, pa sada učenici na raspolaganju imaju radionice za bravare, varioce i električare.

„Školske radionice su samo dijelom bile osposobljene za praktičnu nastavu, pa smo se upustili u proces uređenja prostora i nabavku potrebnog alata. Veći dio posla je završen, ostali su još neki manji radovi poput uređenja zidova i poda kako bi radionice konačno dobile adekvatan izgled i namjenu", rekla je Ivanovićeva.

Na službenoj stranici lokalne zajednice objavljeno je da, uporedo sa uređenjem ovog prostora, tekla je i nabavka CNC mašine, i da je alat i materijal potreban za obavljanje praktične nastave nabavljen iz vlastitih sredstava škole, kao i sredstava obezbijeđenih kroz razne projekte i donacije.

Profesor elektro-grupe predmeta i praktične nastave električarima Miro Žarić naglasio je da Uprava škole veliku pažnju posvećuje sticanju praktičnog znanja đaka.

 „Upravo iz tog razloga krenulo se u obnovu kompletnog radioničkog prostora, koji je nakon rata bio samo djelimično obnovljen i nije pružao najbolje uslove rada profesorima i učenicima, koji u radionicama borave svakodnevno", rekao je Žarić. Žarić je naveo da su u školi iskoristili raspoloživi prostor, koji je do sada korišten za odlaganje nepotrebnih stvari, i sa učenicima je pokrenuto uređenje prostora.

„U međuvremenu, škola je sanirala krov, pa su stečeni uslovi da se ovaj prostor opremi. Sanirani su i sanitarni čvorovi i osposobljeno grijanje u radionicama", naglasio je Žarić.

Učenici ove škole praktičnim radom uz pomoć pomoćnih radnika škole i članova savjeta učenika učestvuju i u uređenju školskog dvorišta, kako bi doprinijeli ljepšem izgledu Broda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana