Osnovac povrijeđen u tuči sedam vršnjaka u Bijeljini

S. A.
Osnovac povrijeđen u tuči sedam vršnjaka u Bijeljini

Bijeljina - Učenik Osnovne škole "Sveti Sava", čiji identitet nije saopšten, povrijeđen je u tuči sedam đaka u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bijeljini.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 17.30 časova, u vrijeme malog odmora, između petog i šestog časa u drugoj smjeni.

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeni učenik zadobio je lakše povrede u vidu ogrebotina i više udaraca u predjelu lica i leđa.

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" Predrag Račanović potvrdio je juče da su tri učenika iz OŠ "Sveti Sava" došla, iz samo njima znanih razloga, u njihovu školu i da su su tokom prelaska đaka iz kabineta u drugi kabinet kod ulaznih vrata škole napala četiri učenika devetog razreda.

- Jedan od učenika OŠ "Sveti Sava" prišao je grupici naših đaka i jednog od njih udario, nakon čega je izbila tuča. Tokom obračuna dječak koji je došao u našu školu zadobio je tri udarca pesnicom, dok su ostali prošli bez povreda - kazao je Račanović.

Dodao je da su na mjesto sukoba ubrzo stigli dežurni nastavnici i situacija se primirila. Prema njegovim riječima u ovoj školi ranije se nisu se dešavali slični napadi.

Ovaj slučaj prijavljen je bijeljinskoj policiji i Centru za socijalni rad.

- Incident je prijavljen u 18.45 časova. Policija je nakon uviđaja o ovom slučaju obavijestila Okružno tužilaštvo u Bijeljini, gdje je dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja - kazali su u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Kako saznajemo, u ovom slučaju utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela i da porodica oštećenog neće tražiti krivično gonjenje maloljetnika. Uprkos našim naporima juče nismo uspjeli da dobijemo odgovor u Centru za socijalni rad u Bijeljini koje su mjere preduzete povodom ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana