Osmoro mladih Fočaka dobija posao

R. Đ.
Osmoro mladih Fočaka dobija posao

Foča - Osmoro mladih iz Foče, od 18 do 35 godina iz socijalno osjetljivih kategorija, i ove godine dobiće svoje prvo šestomjesečno zaposlenje i na taj način steći radno iskustvo.

To je rezultat memoranduma o nastavku realizacije projekta "Pomoć za samopomoć", koji su juče potpisali načelnik Foče Radisav Mašić i predstavnici sarajevskog Udruženja "Progres". Foča već petu godinu u saradnji sa Udruženjem "Progres" sprovodi ovaj projekat, čiji je cilj da mladima bude omogućena što veća konkurentnost na tržištu rada. Osim što dobiju priliku da steknu prve radne vještine, mladi imaju mogućnost da nakon pola godine ostanu u radnom odnosu.

- Mi ćemo sa našim partnerima i ove godine od 1. maja zaposliti na šest mjeseci osmoro mladih iz socijalno osjetljivih kategorija i nastojati da njihovi poslodavci steknu povjerenje u njih i da oni ostanu u stalnom radnom odnosu - rekao je Mašić, koji je za iduću godinu najavio sufinansiranje obuke srednjoškolaca završnih razreda kod poslodavaca, što bi bio neki njihov prvi pripravnički staž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana