Osipa se fočanski NDP: Krsmanoviću leđa okrenuli najbliži saradnici

Radmila Đević, Vedrana Kulaga
Osipa se fočanski NDP: Krsmanoviću leđa okrenuli najbliži saradnici

Foča - Predsjedniku fočanskog NDP-a Zdravku Krsmanoviću leđa su okrenuli dojučerašnji najbliži saradnici, a zbog sve većeg nezadovoljstva koje tinja među članovima stranke, sve je izvjesnije njeno osipanje.

Člansku kartu NDP-a nedavno su vratili i bivši šef Izbornog štaba ove partije Momčilo Stanušić, kao i Srebrenko Kunarac, za kojeg se govorilo da je Krsmanovićeva desna ruka i njegov čovjek od povjerenja.

Obojica "odbjeglih" NDP-ovaca odnedavno djeluju kao nezavisni odbornici, s tim što je Kunarac od juče prišao DNS-u, dok će Stanušić ubuduće zastupati interese Uspješne Srpske, koja je osnovana u Foči.

Kunarac, koji je odbornički mandat osvojio na listi NDP "Zdravko Krsmanović", tvrdi da je za ovaj potez dobio podršku više od polovine članova fočanskog NDP-a koji će, kako je naveo, uskoro preći u DNS.

Kao osnovni razlog njegovog razmimoilaženja sa NDP-om naveo je način djelovanja u Skupštini opštine Foča, jer smatra da se stranka morala mnogo aktivnije uključiti u razgovore o formiranju skupštinske većine.

- Kao odbornik koji je na toj listi dobio najveći broj glasova, vjerovao sam da će se više uvažavati moje mišljenje o tome kako bi stranka trebalo da djeluje u lokalnom parlamentu, ali se to, nažalost, nije desilo. U fočanskom DNS-u sam prepoznao ljude koji drže do date riječi i kojima je iskreno stalo da Foča bude ljepše mjesto za život - rekao je Kunarac.

On je napomenuo da je, kao preduzetnik, veliku podršku birača, prije svega, dobio na osnovu ostvarenih rezultata i da se i kandidovao da bi na osnovu preduzetničkog iskustva pokušao da doprinese razvoju lokalne zajednice. Istakao je da obavljanje odborničke dužnosti ne vidi u kritikovanju svakog poteza vlasti.

- Smatram da ću veći doprinos dati ako se aktivno uključim u proces kreiranja odluka od kojih zavisi budućnost ove opštine. Mi smo mala sredina i trebalo bi da svi zajedno radimo na poboljšavanju uslova života kako bismo smanjili odlazak mladih sa ovih prostora - rekao je Kunarac.

Krsmanović je juče kazao da ne vrijedi komentarisati poteze onih koji su mandate osvojili u jednoj stranci, a kasnije joj okrenuli leđa i počeli da, kako je kazao, glume političare.

- Te likove ne bih da komentarišem. Izbora je bilo i biće, a narod neka odluči. "Papke" ne mogu da komentarišem jer je dobijao glasove na moje ime, a onda poslije toga sada glumi nekog političara - rekao je Krsmanović.

NDP je, kaže, najjača opoziciona partija u Foči i dodaje da je lokalni klub odbornika stabilan.

Klub odbornika DNS-a u SO Foča od sada će imati četiri odbornika. U ovoj stranci ističu da bilježe rast članstva i da postoji interesovanje i drugih odbornika za pristupanje u njihove redove. S druge strane, Klub odbornika NDP-a sa pet spao je na tri odbornika.

Ojačan DNS

Predsjednik Opštinskog odbora i Kluba odbornika DNS-a Spomenko Stojanović istakao je da je Srebrenko Kunarac ugledan mladi privrednik, koji je značajno ojačao stranku.

- Mi smo i prije lokalnih izbora razgovarali i Kunarac je iskazivao simpatije prema DNS-u, a sticajem nekih okolnosti našao se na listi NDP-a na kojoj je osvojio odbornički mandat. Za sedam mjeseci zajedničkog rada u Skupštini opštine shvatio je na koji način radi DNS i da nam je opšti interes mnogo važniji od stranačkih i interesa pojedinaca - rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana