OŠ “Sveti Sava” iz Rogatice o projektu “Škole 2.0”: “Bićemo u prilici pokazati sav svoj rad i trud”

M:tel
OŠ “Sveti Sava” iz Rogatice o projektu “Škole 2.0”: “Bićemo u prilici pokazati sav svoj rad i trud”

Osnovna škola “Sveti Sava” iz Rogatice još je jedna bh. obrazovna ustanova u nizu koja se rado odazvala pozivu za učešće u projektu “Škole 2.0” kompanije m:tel.

Podsjetimo, riječ je o velikom društveno odgovornom projektu, kojim m:tel osnovnim školama širom BiH pomaže da izrade zvanični školski sajt. Ovu internet prezentaciju škole koju pohađaju, izrađuju sami učenici sa svojim nastavnicima kao mentorima, a uloga m:tel-a je da obezbijedi mentorsku podršku.

Rukovodstvo OŠ “Sveti Sava” pokazalo je da i te kako ima sluha kada su u pitanju nove tehnologije i njihova implementacija u već postojeći sistem obrazovanja.

“Uloga i važnost informacionih i komunikacionih tehnologija u savremenom društvu je nesumnjivo jedna od najbitnijih karakteristika današnjeg svijeta. Kreiranjem njeb sajta, o našoj školi će se osim kao jednoj od osnovnih škola u BiH, znati nešto više i važnije, posebno iz života naših đaka, nastavnika i stručnih saradnika. Kako da sarađujemo sa drugim školama i razmjenjujemo iskustva ako nismo vidljivi na internetu?”, pita se Tomislav Pavlović direktor ove škole.

Smatra da će putem internet sajta svi zainteresovani sasvim jednostavno moći da pročitaju i saznaju iz prve ruke sve što ih interesuje o školi “Sveti Sava”.

“Smatramo da će kreiranje web sajta škole uticati na motivaciju učenika. Roditeljima će biti omogućeno aktivnije uključivanje u život i rad škole. Na ovaj način bićemo dostupni roditeljima, bivšim, sadašnjim i budućim đacima, kolegama iz osnovnih škola drugih gradova, i to sa raznih destinacija širom zemaljske kugle”, kaže Pavlović i dodaje da bi sajt škole pružio jedan nov vid komunikacije između nastavnika, učenika i roditelja.

Ističe i da će škola tako postati dio jedne šire porodice i konačno će osnovne škole dobiti jedno zajedničko mjesto za razmjenu iskustava, projekata, planova i tako dalje.

“Želimo da budemo dio jednog zajedničkog predstavljanja, jer to onda nosi i poruku ozbiljnosti, kompaktnosti i jedinstvenosti ciljeva osnovnog obrazovanja RS i BiH. Želimo da postanemo škola koja konstantno unapređuje nastavni proces primjenom novih nastavnih metoda i savremene informaciono-komunikacione tehnologije u cilju poboljšanja kvaliteta rada”, naglašava Pavlović.

Vizija i misija ove škole jeste da postane otvorena, interaktivna, inovativna i opremljena škola, okrenuta pozitivnim trendovima, škola u koju đaci rado dolaze, gdje se osjećaju zadovoljni i nastavnici i roditelji.

“Škola će biti u prilici pokazati sav svoj rad i trud, ne samo u našoj zajednici nego i mnogo šire. Škola bi time dobila i jednu novu ulogu u vaspitanju i obrazovanju”, zaključuje Pavlović.

Kao i svim ostalim prijavljenim školama, m:tel je i školi “Sveti Sava” poklonio besplatan domen i hosting, a sve ostale informacije u vezi sa projektom “Škole 2.0” možete pronaći na zvaničnom sajtu osnovneskole.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana