Orlovači pehar Sela veselog

S. Ta.
Orlovači pehar Sela veselog

Prijedor - Ekipa Orlovače pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije "Selo veselo 2016" , koja je u okviru prijedorskog "Kulturnog ljeta" održana u Rakelićima.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama, te u poljoprivrednom kvizu. Drugo mjesto zauzela je ekipa Miske Glave, a treće Rakelići, dok je četvrta bila ekipa Brezičana. Pobjednički pehar i priznanja ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković koji je rekao da je cilj ove manifestacije, oživljavanje i unapređenje društvenog života u selima.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su KUD "Saničani", folklorna sekcija "Orlovača", mažoretkinja Aleksandra Kutlača. Publika je aplauzom nagradila i pjesnikinju Radojku Aleksić Nešić, frulaša Branka Bilbiju, izvorne grupe, narodne umjetnike i vokalne soliste.

Karavan "Selo veselo" okupio je na stotine mještana iz 16 sela, što ga čini najmasovnijom manifestacijom u okviru "Kulturnog ljeta", koje je počelo prije tri mjeseca, a trajaće do 26. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana