Opštinska uprava Srbac raspisala poziv: Za manifestacije 20.000 maraka

D. J.
Opštinska uprava Srbac raspisala poziv: Za manifestacije 20.000 maraka

SRBAC - Opštinska uprava Srbac i ove godine finansiraće projekte kulturnih i sportskih manifestacija za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević je istakao da zainteresovane organizacije i pojedinci mogu da se prijave do 23. februara.

Pravo učešća imaju javne ustanove kulture čiji je osnivač Opštinska uprava, kulturna i umjetnička udruženja, sportske organizacije i javna preduzeća koja svojim djelovanjem doprinose razvoju kulture i sporta.

- Omogućeno je da se prijave i predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, kao i udruženja registrovana van teritorije opštine Srbac a čiji će se programi i projekti dijelom ili u cjelini realizovati u Srpcu. Poziv je takođe otvoren za vjerske organizacije kao i fizička lica koja se bave kulturnim stvaralaštvom i sportom - dodao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, javnim pozivom nisu obuhvaćene manifestacije Centra za kulturu i sport i Turističke organizacije koje će se finansirati iz redovnih grantovskih sredstava i za koje će biti izdvojeno dodatnih 25.000 KM.

- Prošle godine, zbog pandemije virusa korona, nije organizovan veliki broj manifestacija koje su prošle na javnom pozivu, a one rijetke održane su uz ograničen broj učesnika i publike. Nadamo se da će ove godine epidemiološka situacija biti povoljnija  - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana