Opštini Modriča potvrđen sertifikat ISO 9001/2008

Srna
Opštini Modriča potvrđen sertifikat ISO 9001/2008

Modriča - Opštinskoj administraciji Modriče biće potvrđen sertifikat ISO 9001/2008, koji joj je dodijeljen 2010. godine.Predstavnik sertifikacijske kuće "Biro Veritas" iz Londona Halil Gutošić rekao je danas novinarima u Modriči da je nakon dvodnevne kontrole, provedene s ciljem druge resertifikacije, utvrđena usaglašenost uvedenog i primjenjivanog sistema kvaliteta menadžmenta ISO 9001/2008 u svim opštinskim odjeljenjima, službama i kabinetu načelnika.

"Metodom slučajnog uzorka utvrdio sam poštivanje propisa i procedura u radu sa građanima svih organizacionih jedinica Skupštine opštine i kabineta načelnika", rekao je Gutošić i naglasio da će sertifikacijskoj kući predložiti da Modriči drugi put bude potvrđen sertifikat ISO 9001/2008.

On je naglasio da je bitno da sistem funkcioniše, kao i da je pozitivno iznenađen visokim ocjenama, iznad 4,80 od maksimalnih pet, anketiranih građana o radu loklane administracije i kvalitetu pruženih usluga građanima.

Gutošić je naglasio da je zadovoljan poboljšanjem rada administracije Modriče u odnosu na prethodnu resertifikaciju iz 2013. godine.

Opštinski koordinator za uvođenje i primjenu ISO standarda Ružica Karamanović rekla je da su provjere funkcionisanja sistema kvaliteta izvršene u svim odjeljenjima opštinske administracije i Skupštini opštine.

"Lokalna uprava će brzo primijeniti preporuke o poboljšanju rada administrativne službe koje je dao predstavnik žBiro Veritasaž i otkloniti nedostatke koji nisu bitno uticali na kvalitet usluga, navela je Karamanovićeva.

Ona je najavila početak priprema za dobijanje novih standarda ISO 9001/2015.

Karamanovićeva i Gutošić predstavili su rezultate kontrole načelniku opštine Mladenu Krekiću i članovima kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana