Opština Teslić i Fondacija "Mozaik" potpisali četvorogodišnji memorandum

Srna
Foto: Srna

TESLIĆ- Predstavnici opštine Teslić i Fondacije "Mozaik" potpisali su danas četvorogodišnji memorandum o saradnji kojim je definisana podrška od 97.600 KM za projekte mladih i njihove mikrobiznise.

Memorandumom je predviđeno da će u naredne četiri godine sredstvima opštine i Fonda biti podržana 32 projekta i osam mikrobiznisa. Ta podrška biće realizovana posredstvom Omladinske banke, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Načelnik opštine Milan Miličević rekao je da su do sada realizovani projekti poboljšali uslove za život, rad i druženje, kao i da su zahvaljujući mikrobiznisima otvorena nova radna mjesta.

Direktor programa Omladinska banka Fondacije "Mozaik" Željko Pauković rekla je da je Fondacija kroz saradnju sa 52 opštine i grada u BiH ove godine podržala 600 projekata ukupne vrijednosti veće od 1.300.000 KM, koji će angažovati oko 12.000 mladih volontera.

Vesna Petković, koja je ove godine registrovala svoje poljoprivredno porodično gazdinstvo za uzgoj koza i proizvodnju proizvoda od kozijeg mlijeka, dobila je dodatni grant od 3.000 KM za rast i razvoj mikro biznisa.

"U prethodnom periodu nabavili smo muzilicu za koze, što nam je od velikog značaja jer smo zamijenili ručnu mužu sa mašinskom, a kroz ovaj novi projekat smo planirali da proširimo našu mini siranu, te da nabavimo opremu za nju. Sve to smo odradili sredstvima Omladinske banke", rekla je Petkovićeva.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Jelić zadovoljan je što su vidljivi rezultati projekata koji su podržani od Omladinske banke Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana