Opština Srbac sufinansira povećane troškove rada vrtića

D. J.
Opština Srbac sufinansira povećane troškove rada vrtića

SRBAC - Troškovi rada srbačkog vrtića “Naša radost” biće povećani u narednoj godini, ali roditelji polaznika ove predškolske ustanove to neće osjetiti jer će cijena koju plaćaju ostati ista.

Ovo je izjavio načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac Marko Miholjčić, koji je rekao da je upravni odbor vrtića razmatrao finansijsko poslovanje za iduću godinu i utvrdio da je neminovno da dođe do povećanja ekonomske cijene usluga u vrtiću na iznos od 382 KM po djetetu.

- Taj iznos je prošle godine bio 285 KM, ali je u međuvremenu došlo do povećanja rashoda za lična primanja zaposlenih, korišćenje robe i usluga i ostalih troškova poslovanja - rekao je Miholjčić.

On podsjeća da roditelj sa jednim djetetom plaća 120 KM, sa dva 100 KM po djetetu, sa tri 80 KM po djetetu, samohrane majke 80 KM i slično.

- Iz ovoga je vidljivo da opština Srbac sufinansira cijenu vrtića u prosjeku oko 70 odsto. Tako će ostati i u narednom periodu, jer nije planirano da dođe do povećanja cijene - rekao je Miholjčić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana