Opština Srbac raspisala javni poziv: Za podsticaje u poljoprivredi 120.000

D. J.
Opština Srbac raspisala javni poziv: Za podsticaje u poljoprivredi 120.000

SRBAC - Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u poljoprivredi, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 120.000 KM, odnosno za 20.000 više u odnosu na prošlu, a čak 70.000 više u poređenju sa 2018. godinom.

Podsticaji će biti usmjereni za sufinansiranje nabavke novih poljoprivrednih priključnih mašina i podizanje novih višegodišnjih zasada jabučastog, koštičavog, jezgrastog, jagodastog i bobičastog voća i vinograda.

- Obezbijedili smo i podršku uvođenju sistema za navodnjavanje u ratarskoj, povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji i podsticaj za proizvedeno i prodato mlijeko i povrće u plastenicima - rekao je Dragosavljević.

Dodaje da su predviđene i subvencije za proširenje pčelinjih društava i proizvodnju i uzgoj kvalitetnih priplodnih krmača i suprasnih nazimica koje se vode u matičnoj evidenciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Svi podnosioci zahtjeva moraju imati prebivalište, odnosno sjedište na području opštine Srbac i zadovoljavati ostale uslove koji su utvrđeni Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi za ovu godinu - rekao je Dragosavljević. Rok za prijavu je 15. septembar, osim u slučaju podrške podizanju novih zasada voća i vinograda, kada rok ističe 15. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana