Opština Srbac pokrenula novu internet stranicu

D. J.
Opština Srbac pokrenula novu internet stranicu

SRBAC - Opština Srbac pokrenula je novu internet stranicu pod nazivom “Investirajte u Srbac” s ciljem promocije ove lokalne zajednice kao mjesta poželjnog za investiranja i inovativno preduzetništvo.

Na ovaj način poslovni subjekti lakše mogu doći do informacija i uputstava u vezi sa registracijom i osnivanjem preduzeća, lokacijom zemljišta i industrijskih zona koje su dostupne na teritoriji opštine i informacija o građevinskim dozvolama koje su neophodne za građenje.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac Marko Miholjčić rekao je da privrednici ovdje mogu pronaći i aktuelne javne pozive, elektronske formulare, strateška dokumenta i druge potrebne informacije koji će im omogućiti da prošire ili pokrenu novu proizvodnju.

- Redovno ažuriramo informacije o privrednim pokazateljima i strukturi, a objavljujemo i aktuelnosti o radu Privrednog savjeta, poslovne vijesti i druge korisne linkove - rekao je Miholjčić.

Nosilac izrade stranice bio je Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i investicije koji je korisnicima omogućio da u roku od 48 časova dobiju odgovor na pitanja iz nadležnosti opštinskih službi i javnih preduzeća.

- Omogućili smo elektronski obrazac koji je dostupan na sajtu i u roku od 48 časova trudimo se da odgovorimo na zahtjeve građana i pokušamo riješiti njihove probleme - rekao je šef odsjeka Milorad Lepir.

Opština Srbac je u fazi sprovođenja procesa sertifikacije prema BFC SEE standardu, kao jedne od opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u okviru programa koji se realizuje u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i BiH.

- Nova internet stranica koju smo uradili je takođe bila jedan od uslova koje moramo zadovoljiti da bismo unaprijedili kvalitet usluga, ali tu je i donošenje strategije razvoja, kontinuirana podrška razvoju preduzetništva i komunalnim uslugama i odgovorno upravljanje finansijama - istakao je Lepir. Lokalna uprava u Srpcu ušla je i u drugu fazu MEG projekta u BiH koji takođe predviđa funkcionalniji rad lokalne uprave i poboljšanje usluga snabdijevanja vodom i otpadnih voda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana