Opština Srbac kreditom sanira posljedice korone

A. J. R.
Opština Srbac kreditom sanira posljedice korone

SRBAC - Odbornici Skupštine opštine Srbac donijeli su odluku o kratkoročnom zaduženju u iznosu od 350.000 KM, da bi finansirali pristigle obaveze u slučaju da prilivi u budžet narednih mjeseci ne budu dovoljni za otplatu mjesečnih rata po sporazumima i reprogramima.

Načelnik Odjeljenja za finansije Vladimir Gužvić rekao je da su zbog pandemije virusa korona i smanjene privredne aktivnosti ostvareni prihodi u posljednja dva mjeseca gotovo duplo manji u odnosu na plan.

- Samo po osnovu indirektnih poreza prihodi su manji za 350.000 KM i zaduženje će poslužiti da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje lokalne uprave i da ljudi ne bi ostali bez ličnih dohodaka, socijalnih i drugih davanja. Uz to biće omogućeno plaćanje pristiglih obaveza da bismo izbjegli tužbe i zatezne kamate - rekao je Gužvić i dodao da je rok otplate kredita 12 mjeseci.

Prema njegovim riječima, kreditno zaduženje će poslužiti da bi se premostio period do najavljene pomoći iz republičkog budžeta za sanaciju štete prouzrokovane pandemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana