Opština Sokolac dobila mišljenje sa rezervom od revizora

V. K.
Opština Sokolac dobila mišljenje sa rezervom od revizora

Banjaluka - Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala je mišljenje sa rezervom opštini Sokolac jer nije u potpunosti sprovela u djelo sve preporuke koje su im revizori dali nakon analize poslovanja u 2012. godini.

Opština Sokolac je od 12 preporuka koje su date u izvještaju o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja za 2012. godinu sprovela sedam, a pet je djelimično sprovedeno.

U izvještaju o statusu datih preporuka navedeno je da su opštinari krajem februara 2014. godine dostavili Glavnoj službi za reviziju plan otklanjanja nepravilnosti utvrđenih za 2012. godinu, ali ne u roku od 60 dana od datuma dostavljanja izvještaja kako je to i propisano zakonom.

Nadležni su djelimično sproveli preporuke koje se odnose na planiranje subvencija i grantova, a preduzete su aktivnosti za naplatu dugoročnih potraživanja na osnovu zaključenih ugovora o odgođenom plaćanju naknade za rentu i dodijeljeno gradsko građevinsko zemljište.

- U toku su aktivnosti na identifikaciji nekretnina koje su pod hipotekom radi osiguranja javnog duga na osnovu čega treba da budu donesene odgovarajuće odluke - navedeno je u izvještaju o statusu datih preporuka.

Imenovana je i komisija za popis, uknjižbu i procjenu nefinansijske imovine, a i dalje ima neusaglašenosti sa platama u ustanovama koje su dijelom finansirane iz budžeta.

- Realizovali smo većinu ključnih preporuka, a i u idućem periodu nastavićemo aktivnosti u cilju što boljeg rada opštine - istakao je načelnik Sokoca Milovan Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana