Opština Rogatica proslavila krsnu slavu: Ponosni na projekte

S. M.
Opština Rogatica proslavila krsnu slavu: Ponosni na projekte

ROGATICA - Za razliku od ranijih godina Rogatica je ovog ljeta skromno i dostojanstveno proslavila Dan i krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje, a prvi čovjek ove lokalne zajednice kaže da su između dvije krsne slave realizovali ili započeli više različitih projekata s ciljem boljeg života u ovoj lokalnoj zajednici.

Slavlje je započelo služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača u crkvi Svete Trojice uz prisustvo većeg broj vjernika, nakon čega su načelnik Rogatice Milorad  Jagodić, ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Boško Tomić, položili vijence u Spomen-sobi koja čuva sjećanje na 294 poginula borca Rogatice i dijela opštine Novo Goražde.

Jagodić je istakao da je u Rogatici u proteklih godinu dana realizovano više projekata, počevši od vodovoda za naselja Plješevica, Ćemanovići i Donji Seljani koji će obezbijediti vodu za piće za oko 200 domaćinstava.

- Tu je i rekonstrukciju gradske pijace, zatim zgrada za izbjegla i raseljena lica, izgradnja sportske dvorane, a u toku je izrada dokumentacije za dovođenje vode u Rogaticu sa izvorišta Berega - rekao je Jagodić.

Karan je naglasio da je u posljednjih nekoliko godina u ovu lokalnu zajednicu uloženo oko 18 miliona KM.                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana