Opština Istočna Ilidža raspisala konkurs sa dodjelu 50 stipednija

G.S.
Opština Istočna Ilidža raspisala konkurs sa dodjelu 50 stipednija

ISTOČNA ILIDžA - Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 stipendija studentima prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za školsku 2022/23. godinu.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, za kategoriju uspješni studenti, da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa.

Osim opštih uslova, uspješni studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija moraju ispunjavati i sljedeći posebni uslov - za deficitarna zanimanja da imaju položene ispite iz prethodnih godina studija sa prosječnom ocjenom 7,5 i više, a za ostala zanimanja da imaju položene ispite iz prethodnih godina studija sa prosječnom ocjenom 8,5 i više, navedeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Konkurisati mogu studenti prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova i to deficitarnih zanimanja /elektrotehnički, medicinski, mašinski, građevinski, arhitektonski, farmaceutski, filozofski fakultet – studijski program matematika i fizika, matematika i računarstvo, prirodno-matematički fakultet/, ali i ostala zanimanja, za šta je predviđeno 49 stipendija, a jedna učeniku generacije srednjih škola sa područja opštine Istočna Ilidža.

Stipendija će biti dodijeljena i učeniku generacije srednjih škola sa područja opštine Istočna Ilidža.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti poštom na adresu - opština Istočna Ilidža Vojvode Radomira Putnika broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom Komisiji za stipendije ili lično u prijemnoj kancelariji Opštinske uprave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja u jednom dnevnom listu koji izlazi na području Republike Srpske.

Rang-lista kandidata kojima će biti dodijeljene stipendije za 2023. godinu biće objavljena na veb stranici opštine /njnjnj.istocnailidza.net/, na kojoj zainteresovani mogu da pronađu i inforomacije o uslovima za dodjelu stipendija i šta je potrebno od dokumentacije za prijavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana