Opština Foča novac za proslavu Nove godine daruje socijalno ugroženima

Srna
Opština Foča novac za proslavu Nove godine daruje socijalno ugroženima

FOČA - Iz opštinskog budžeta danas je isplaćeno po 100 KM jednokratne pomoći povodom nastupajućih praznika za 60 socijalno najugroženijih stanovnika Foče, koji su korisnici novčane pomoći Centra za socijalni rad.

Sredstva namijenjena za organizaciju proslave Nove godine na Gradskom trgu u Foči i ove godine su odlukom načelnika opštine Milana Vukadinovića preusmjerena za socijalno ugrožene kategorije.

Prethodne dvije godine od tih sredstava nabavljane su i dijeljene božićne pečenice, a ove godine u opštini su se odlučili za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Vukadinović je danas održao sastanak sa korisnicima ove pomoći i čestitao im nastupajuće praznike. On je naveo da su korisnici ove pomoći uglavnom lica starije životne dobi kojima je novčana pomoć od 170 KM od Centra za socijalni rad jedini prihod koji ostvaruju, a većina njih nije sposobna za rad.

- Kao i prethodnih godina od kada sam došao na mjesto načelnika, odlučio sam da proslavu međunarodne Nove godine na trgu ne organizujemo, a da ta sredstva preusmjerimo za pomoć najugroženijim korisnicima Centra za socijalni rad - kaže Vukadinović.

On je dodao da na ovaj način žele da pomognu najugroženijim sugrađanima da, koliko je moguće, na dostojanstven način proslave nastupajuće praznike.

- Luksuz je da održavamo neki koncert na trgu, a da s druge strane naši sugrađani koji su najugroženiji nemaju ni osnovnu egzistenciju, ni osnovni preduslov da dostojanstveno proslave praznike - rekao je Vukadinović.

Nada Bilinac iz Donjeg Polja zahvalna je opštini i načelniku što ih nisu zaboravili.

- Hvala im mnogo. Ja živim sama. Dobro bi bilo da nisam povrijedila kičmu, ali snalazim se nekako - rekla je Bilinčeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana