Opština Bratunac olimpijki Sari Ćirković kupuje stan

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC - Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović potpisao je ugovor sa olimpijkom Sarom Ćirković na osnovu kojeg će ovoj bokserki opština uplatiti novac za kupovinu dvosobnog stana.

"Sara Ćirković je uzor mladima, ne samo u Bratuncu, već i šire. Njen uspjeh je utoliko veći jer dolazi iz malog mjesta. Zbog toga joj opština dodjeljuje dvosoban stan u novogradnji, površine 54 metra kvadratna", objasnio je Prodanović.

Ugovor je potpisan na osnovu rješenja o dodjeli stana prvoj bratunačkoj učesnici Olimpijskih igara, a to je nagrada zbog ostvarenih izuzetnih rezultata u sportu, i to osvajanje titule šampiona Evrope u boksu i plasmana na Olimpijske igre u Parizu, te promocije Bratunca u svijetu.

Osim opštine Bratunac, koja u kupovini stana učestvuje sa iznosom od 76.800 KM, po 5.000 KM obezbjedili su i Udruženje građana "Mlakva" iz Kravice i firme "Petroprojekt" i "Auto moto trejd" iz Bratunca

Prodanović je izrazio očekivanje da će Sara ostati uzor mladima u Bratuncu, a da će darodavci sredstava za kupovinu stana nastaviti da aktivno učestvuju u afirmaciji sporta u bratunačkoj opštini.

On je zahvalio udruženju i firmama koje sufinansiraju kupovinu stana i aktivno učestvuju u afirmaciji vrhunskog sporta u ovoj opštini.

Sara je zahvalila i istakla da će se potruditi da osvoji još titula kojima će obradovati Bratunčane, ali i sve ljubitelje sporta u Republici Srpskoj i Srbiji za koju nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana