Opet počupani čempresi na izletištu Guber

Srna
Opet počupani čempresi na izletištu Guber

Srebrenica - Nepoznati vandali ponovo su počupali čemprese zasađene na izletištu kod srebreničke ljekovite vode Guber.

U Komunalnom preduzeću "Polet", koje je zasadilo čemprese i uredilo
šetalište, izletište i vodotok Gubera, kažu da je, osim ranijih 20, iščupano i odneseno još šest čempresa koji su bili porasli do metar visine.

Direktor "Poleta" Hakija Meholjić kaže da su više puta zasađivali čemprese i čistili izletište, ali da neodgovorni posjetioci prave nered ostavljajući smeće i razni otpad, te čupaju zasađeno cvijeće i ukrasno drveće i razvaljuju klupe i druge objekte na izletištu i parku za odmor i zabavu.

"Uložili smo mnogo rada, ljubavi i novca da očistimo i saniramo put i šetalište, okrešemo i uklonimo grane, rastinje i korov sa šetališta, da očistimo i uredimo korito Gubera, te izgradimo park za odmor sa roštiljnicama, klupama, stolovima, nadstrešnicama, ljuljaškama i drugim sadržajima za igru djece koji su svima na raspolaganju za besplatno korištenje, ali vandali sve uništavaju", ističe Meholjić.

On poziva komunalnu policiju da reaguje i zaustavi uništavanje zajedničkih dobara i da otkrije i sankcioniše vandale, jer je riječ o grupi koja je već poznata građanima ovog mjesta.

U drugoj polovini prošle i u proljeće ove godine radnici "Poleta" su, uz finansijsku podršku opštine i Razvojnog programa UN, sanirali i uredili put u šetalište od Srebrenice do dva kilometra udaljenih izvorišta Gubera.

Izgrađene su i montirane klupe za odmor, očišćeni kanali pored puta, isječeno i uklonjeno granje i rastinje uz put, uređena su i tablama sa natpisima za označena ljekovita izvorišta i očišćena je i regulisana većina vodotoka Gubera.

Na izletištu je izgrađen park sa raznim sadržajima za djecu i odrasle - za odmor, rekreaciju, druženje i zabavu i to je postalo najposjećenije mjesto za odmor u ovoj opštini u ovoj godini jer je stvoren prijatan ambijent koji privlači mještane i njihove goste.

Međutim, štete koje pričinjavaju vandali i smeće, koje ostavljaju nesavjesni posjetioci, kvare izgled i osiromašuju sadržaje na ovom mjestu koje je postalo omiljena oaza za odmor Srebreničana i posjetilaca ove varošice.ih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana