Omladinska razmjena na Bardači: Mladi iz Belgije istražuju ekološke navike u Srpskoj

D. J.
Omladinska razmjena na Bardači: Mladi iz Belgije istražuju ekološke navike u Srpskoj

SRBAC - U trening centru Prirodno-matematičkog fakulteta na Bardači počela je omladinska razmjena u kojoj učestvuju članovi organizacije “AJILE asbl” iz Brisela i Udruženja građana C.E.Z.A.R. iz Srpca.

Oni će se do 16. avgusta baviti pitanjem ekoloških navika u Belgiji i BiH, a istraživanje se realizuje u okviru Erasmus+ projekta “BelEkoBo”.

- Kroz mnoge intervjue tokom i nakon razmjene pokušaćemo saznati da li se i koliko razlikuju ekološke navike u ove dvije zemlje, a zajednički rad biće zabilježen kroz završni aktivistički film, koji će biti objavljen krajem godine - rekla je izvršna direktorka C.E.Z.A.R.-a Tanja Šnjegota.

Osim edukacije i snimanja, osmoro mladih i dva edukatora iz Belgije imaće priliku da se upoznaju sa našom kulturom i običajima, a već su obišli Srbac i Banjaluku i posjetili manastir Osovicu.

Erasmus+ je program koji podržava obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport u Evropi. Do 2027. godine u fokusu Erasmus+ projekta biće socijalna uključenost, zelena i digitalna tranzicija, kao i aktivno učešće mladih u demokratskom životu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana