Omladinci uredili eko-izletište u Gornjoj Lepenici kod Srpca

D. J.
Omladinci uredili eko-izletište u Gornjoj Lepenici kod Srpca

Srbac - Izletište Durova u srbačkom naselju Gornja Lepenica u podnožju planine Motajica uređeno je u petodnevnoj akciji omladinaca iz Banjaluke, Gradiške, Beograda i Srpca.

Akcija je izvedena u okviru radno-volonterskog kampa "Mladi za život", koji organizuje nevladina organizacija "Milenijum" iz Srpca. Omladinci su kosili zelene površine, uređivali planinarske staze i potoke i sanirali prostorije za boravak i smještaj izletnika, a iza njih je ostao mali turističko-ekološki raj.

- Mladi su radili i po nekoliko časova na velikim vrućinama, ali se isplatilo. Prije deset godina ovdje nije bilo nikakve infrastrukture, a iz godine u godinu ovo se pretvara u idealno mjesto za boravak u prirodi, odmor i rekreaciju - rekla je direktor "Milenijuma" Sanela Vidović.

U proteklih deset godina u izgradnji ovog izletišta su učestvovali i volonteri iz Engleske, Češke, Francuske i drugih evropskih zemalja koji su postavljali klupe, stolove i ljuljaške i uređivali planinske kućice i staze.

Volonter Petar Mrđa iz Srpca kaže da je ovaj kamp poseban i da u njega rado svraćaju i Srpčani i svi koji posjete ovaj gradić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana